Eeuwwende ook in Nederland probleemloos

De computersystemen in Nederland hebben de millenniumwende zonder problemen doorstaan. Tot op heden zijn alle vitale systemen blijven werken. De sombere voorspellingen van de Cassandra's, zoals die van Maurice de Hond vlak voor de jaarwisseling, zijn dan ook niet uitgekomen.

Het Millennium Platform waarschuwt evenwel voor euforie na het probleemloos verlopen weekeinde. Vandaag, de eerste werkdag van de nieuwe eeuw, zouden nog problemen kunnen ontstaan. De financiële beurzen zijn vanochtend echter zonder storingen van start gegaan.
Jan Timmer, voorzitter van het Millennium Platform, vindt niet dat Nederland teveel geld heeft uitgegeven aan de bestrijding van het Jaar 2000-probleem. Volgens hem wist het Platform twee à drie jaar geleden niet precies wat er te wachten stond, zegt hij in een interview met De Telegraaf. 'Wat we wel wisten was wat er eventueel mis kon gaan en dat wij geen risico's konden nemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-03T00:00:00.000Z Redactie Computable