NGI wil meer aandacht voor zelfstandigen

Het Nederlands Genootschap voor Informatici (NGI) overweegt voor zelfstandige IT'ers een nieuwe afdeling in het leven te roepen. Het bestuur van de beroepsvereniging peilt momenteel de belangstelling voor dit initiatief en roept geïnteresseerden op zich aan te melden.

Volgens voorzitter Bert Melief is de oprichting meer dan het overwegen waard. Het aantal zelfstandige leden van de NGI is enorm toegenomen, een stijging die zich de komende jaren zal voortzetten. 'Ongeveer 30 procent van onze leden is consultant. Nederland beschikt in verhouding tot andere landen over meer consultants. Dat komt voort uit onze dienstverlenende cultuur. Voor zelfstandigen is op dit gebied een goede boterham te verdienen.'
De nieuwe afdeling, die onder de auspiciën van een eigen bestuur komt te staan, zal voornamelijk als discussieplatform fungeren voor de zelfstandige automatiseerders. Hierdoor kunnen de professionals onderling specifieke problemen bespreken. De op te richten NGI-afdeling biedt de onafhankelijke IT'ers tevens mogelijkheden om een netwerk van relaties aan te leggen en eventueel opdrachtgevers uit te wisselen. 'Misschien dat wij ook iets kunnen doen in het lobbycircuit', aldus Melief.
Melief kan nog niet zeggen hoeveel aanmeldingen nodig zijn om de afdeling te starten. 'Misschien gaan wij al met vijf mensen om de tafel zitten.' Hij denkt over een maand de knoop over een eventuele oprichting door te kunnen hakken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-11T00:00:00.000Z Redactie Computable