Omzet IT-sector groeit minder snel

De omzetgroei van de IT-sector was in 1999 minder groot dan een jaar eerder. De afgelopen twaalf maanden nam de omzet met 11 procent toe tot 24 miljard gulden. Vorig jaar groeide de omzet nog met 12,5 procent.

Directeur Henk Broeders van brancheorganisatie Fenit maakte deze cijfers gisteren bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie. De softwarebedrijven boekten de sterkste stijging; hun omzet nam met 20 procent toe. Alle andere segmenten boekten ook winst.
Broeders uitte zijn zorgen over de daling van de Nederlandse investeringen van 8 procent in 1998 naar 5 procent vorig jaar. 'Hiermee wordt het beeld geschetst van een land dat te weinig spendeert aan innovatie van haar economische bedrijvigheid.'
Pieter Liefkens van Vereniging ICT Nederland maakte bekend dat Sylvia Roelofs, directeur Fenit, sinds 1 januari ook directeur is van zijn organisaties. De belangenbehartigers benadrukken hiermee hun verdergaande samenwerking.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-13T00:00:00.000Z Redactie Computable