Telegraaf begeeft zich in mobiele markt

Media Groep West, een dochter van het Telegraaf-concern, neemt een belang van 70 procent in de mobiele onderneming Mobillion. De overige 30 procent van die joint venture is in handen van het bestuur.

Mobillion richt zich met name op Internet-toegang via mobiele telefoons. Het bedrijf biedt nu al enkele GSM-diensten aan in samenwerking met andere ondernemingen. Daaronder bevinden zich de commerciële omroep SBS Broadcasting, dagbladDe Telegraaf en telecomaanbieders Libertel en KPN Mobiel.
Overigens ontwikkelt dat laatstgenoemde bedrijf samen met Ericsson mobiel gebruik van Internet in Nederland. De Zweedse telecomleverancier zorgt hierbij voor de benodigde Gprs-infrastructuur (General Packet Radio Service).
"Het Telegraaf-concern wil zich hiermee de volledige breedte kunnen bestrijken van de zich in hoog tempo ontwikkelende elektronische media", meldt het gelijknamige dagblad vandaag.
"Mobillion verwacht dat, naast Internet-toegang via de vaste telefoonlijn of kabel-aansluiting, het Internet-verkeer via de GSM-telefoon of nieuwe generatie mobiele computers de komende jaren een grote vlucht zal nemen. Daarnaast zien wij een grote markt voor andersoortige communicatie- en amusementsdiensten voor mobiele telefoongebruikers", aldus een woordvoerder van de joint venture.
De partners willen binnenkort buiten de landsgrenzen treden. "Als gevolg van fusies en overnames krijgt de mobiele telecom-markt een steeds internationaler karakter", aldusDe Telegraaf. "Daarom zal Mobillion haar diensten behalve in Nederland ook gaan uitbreiden naar andere Europese landen." Groot-Brittannië staat als eerste op de lijst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.