Site voor uitwisseling gedetacheerde IT'ers

Het Nederlandse consultancybedrijf Alternet lanceert een Internet-site die detacheringbureaus voor automatiseerders de mogelijkheid biedt met elkaar in contact te treden en elkaar aan te vullen.

Volgens het bedrijf kunnen de Nederlandse detacheerders op deze manier elkaars tekorten aan automatiseerders wegnemen. Inmiddels hebben zich al meer dan honderd gebruikers ingeschreven. Volgens de initiatiefnemer maken ook grote detacheerders gebruik van deze dienst.
Als een onderneming onvoldoende automatiseerders beschikbaar heeft voor een opdracht, kan een bedrijf dat specialisten in de wachtruimte heeft deze leemte opvullen. Op deze manier helpen zij elkaar uit de problemen. Directeur Ric van Westhreenen zegt dat de site voorziet in de behoefte van bedrijven om vraag en aanbod van IT'ers op elkaar af te stemmen. "Een bureau kan nu gemakkelijker zijn IT-specialisten plaatsen via collega-bedrijven." Er bestaan al contacten tussen de verschillende ondernemingen. Dit initiatief biedt volgens Alternet meer ondersteuning, onder andere met een uitgebreide database waarin gegevens van de beschikbare professionals zijn opgeslagen. De site is alleen toegankelijk voor detacheerders.
Van Westhreenen is niet bang dat detacheerders uit concurrentie-overwegingen afzien van deelname. Toch zijn bedrijven niet scheutig met de informatie over het aantal medewerkers dat op de reservebank; dat zou kunnen duiden op weinig opdrachten. "Als het om vierhonderd wachtende automatiseerders gaat, dan ligt dat natuurlijk erg gevoelig. Maar dergelijke aantallen zullen bedrijven niet aanbieden op de site. Het zal hoogstens gaan om een of twee specialisten." De naam van de betrokken medewerkers komt overigens niet op de site te staan.
De Alternet-directeur denkt evenmin dat de uitwisseling van detacheerders zal leiden tot een grotere jacht op elkaars mensen. De nieuwe pagina is te vinden op:http://it.pages.nl/.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-19T00:00:00.000Z Redactie Computable