TU Delft wil studenten als VWO-leraar

De Technische Universiteit Delft wil studenten en medewerkers les laten geven op het VWO. Daarmee kan iets worden gedaan aan het lerarentekort en het slechte imago van de exacte vakken.

"Voor studenten is het bovendien een leuke bijbaan", zegt Nico de Voogd, voorzitter van het college van bestuur. "Zodra de universitaire verplichtingen het toelaten, willen we er een start mee maken."
In zijn nieuwjaarstoespraak constateerde rector magnificus prof. ir K.F. Wakker dat technologie niet meer als cultuurdrager maar als cultuurvernietiger wordt beschouwd.
De technische universiteit start daarom dit jaar een Studium Generale-programma dat het imago moet opvijzelen. Achterliggend doel is ook de instroom van studenten te vergroten. "Dat is hard nodig", vindt De Voogd. Hij is ervan overtuigd dat "een technisch-wetenschappelijke geletterdheid" de basis vormt voor de maatschappij in de 21ste eeuw.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-19T00:00:00.000Z Redactie Computable