KPN voltooit glasvezelnetwerk Lambda

KPN heeft vandaag een nieuw netwerk voor telecommunicatie in gebruik genomen. De aanleg vergde een investering van 750 miljoen gulden. Het glasvezelnetwerk met de naam Lambda moet de explosieve groei van telefoon- en dataverkeer opvangen.

Volgens KPN groeit het vaste telefoonverkeer jaarlijks met 9 procent, mobiel verkeer met 60 procent en Internet-verkeer met meer dan 100 procent. Het netwerk verbindt de achttien grootste steden van het land en sluit aan op de infrastructuur die KPNQwest elders in Europa aanlegt.
Lambda kan twintig miljoen telefoongesprekken of Internet-sessies tegelijkertijd verwerken. De transmissiecapaciteit bedraagt in eerste instantie 600 miljard bits per seconde en kan worden uitgebreid. Het netwerk is volledig dubbel uitgevoerd. Bij een verbreking of verstoring van het net gaat het telecomverkeer automatisch langs een andere route.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-18T00:00:00.000Z Redactie Computable