Partners willen Jan Baan terug in Baan-top

Onder leiding van E. van Doorn van het bedrijf HSO lobbyen een aantal zakenpartners van Baan voor de terugkeer van oprichter en voormalig topman Jan Baan.

"Jan Baan heeft visie, hij ligt goed in de organisatie en heeft verstand van zowel de markt als het bedrijf zelf." Jan Baan heeft sinds 1 januari de touwtjes weer in handen van de investeringsmaatschappij Vanenburg Group, waar tot voor kort Herman Frijling als interimmanager optrad.
Een terugkeer van Jan Baan heeft onmiskenbaar grote voordelen. Hij heeft als oprichter het bedrijf vanaf het begin groot gebracht. Dat is dan ook doortrokken van de werkwijze, motivatie en de geest van hemzelf. Wie anders dan Jan Baan is het beste in staat de geplaagde softwareleverancier te redden van een wisse ondergang? Hij wordt in staat geacht het eens succesvolle Baan weer op de rails te zetten. De kans op dit Steve Jobs-scenario is echter niet erg groot, zeker niet nadat hij eerder deze maand weer de toppositie bij Vanenburg innam.
Als Jan Baan terug zou keren, zou dat niet alleen door de partners, maar ook door de werknemers met gejuich worden ontvangen. Hij is erg populair. Gevreesd wordt echter dat de Amerikaanse financiële wereld, die vorig jaar ernstige kritiek uitten op hem, furieus zou reageren op een revival van Jan Baan. Naar verluidt is Robert Ruiter, de nieuwe financiële topman van Baan, momenteel actief op zoek naar additionele financiering. De in beleggingskringen impopulaire Jan Baan kan dan beter nog even buiten beeld blijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.