Baan stelt nieuwe verkoopdirecteur aan

Softwareleverancier Baan heeft Mike Shinya gepromoveerd tot wereldwijd verantwoordelijke voor de verkoopdivisie. Tevens heeft het in zwaar weer geraakte bedrijf Paul Daly aangesteld als directeur Baan Amerika.

Ondanks aanhoudende en hardnekkige geruchten over een op handen zijnde overname van Baan, zijn deze aankondigingen van het softwarebedrijf een teken dat interim-topman Pierre Everaert vastbesloten is Baan niet te verkopen.
Baan viel ruim twee weken geleden van zijn voetstuk met een recordverlies van bijna 250 miljoen dollar en het vertrek van twee sleutelfiguren uit het bestuur: Mary Coleman en Jim Mooney.
Deze nieuwsfeiten gingen gepaard met een ineenstortende beurskoers en een afnemend vertrouwen. De toekomst van Baan bleef daarbij ongewis, mede vanwege de dreiging dat financier Fletcher de geldkraan dicht zou draaien. Oude geruchten dat Microsoft, IBM, Computer Associates of andere technologieleveranciers Baan wilden overnemen, deden veelvuldig de ronde. Gisteren zou het de leverancier van geavanceerde planningssoftware i2 Technologies zijn die met Baan om de tafel zou zitten. Hoewel bronnen rond Baan bevestigen dat er medio vorig jaar wel gesprekken hebben plaatsgevonden tussen beide bedrijven, lijkt momenteel geen sprake te zijn van concrete fusie- of overnamebesprekingen. Ook het versterken van cruciale managementposities wijst erop dat Baan koste wat kost onafhankelijk wil blijven.
De vorige week aangestelde financieel directeur Robert Ruiter is naar verluidt op zoek naar nieuwe financiers. Ook dit wijst erop dat Baan voorlopig in ieder geval koerst op een zelfstandige toekomst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-21T00:00:00.000Z Redactie Computable