KPN lanceert 'multimedia' telefooncel

KPN Telecom komt binnenkort met een multimedia telefooncel. Vanuit die cel is bellen, emailen, internetten, printen en informatie opvragen mogelijk op de straathoek. Ook e-commercie behoort tot de mogelijkheden.

Als eerste plaatst de telco honderd van deze Multifoon cellen in Amsterdam en omgeving. Indien deze proef succesvol is, wil KPN Telecom een deel van de bestaande cellen door de Multifoon vervangen.
De multimedia telefooncel krijgt een aanraakscherm van 35 bij 20 centimeter. De verkregen informatie is ook ter plekke af te drukken. Voor het maken van een email is een fysiek toetsenbord aanwezig.
Bij de exploitatie van de Multifoon gaat KPN samenwerken met informatie- en dienstenleveranciers. Te denken valt aan een hotelketen, bank, gemeente, VVV of woningmakelaar. Ook wordt nadrukkelijk gedacht aan het bestellen van spullen via Internet. Bedrijven kunnen hun producten via de rubriek 'services' aanbieden.
Voor het internetten en emailen hoeft de gebruiker geen abonnement te hebben. Beschikt de gebruiker echter over een eigen email-adres, dan kan hij met de Multifoon na het intoetsen van de inlognaam en het wachtwoord zijn persoonlijke mail ophalen en afdrukken. Het gebruik van de Multifoon kan worden betaald met een telefoonkaart, chipkaart, chipper of creditcard. De Multifoon biedt veel meer mogelijkheden dan de bestaande Internet-zuilen. Daarvan staan er ongeveer honderd in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.