Technische kennis blijft onder de maat

In Nederland moet nog veel gebeuren op het gebied van kennis van techniek. Dit blijkt uit het onderzoek Bèta/techniek uit balans, dat in opdracht van Stichting Axis is uitgevoerd.

Wel lopen er al diverse projecten die de tekortkomingen weg moeten nemen. "Er is sprake van een krachtig bèta/technisch elan, dat alle steun verdient en dat kan zorgen voor een omslag of trendbreuk", luidt de conclusie.
Axis, een nationaal platform voor techniek in het onderwijs en de arbeidsmarkt, gaat op basis van dit onderzoek nieuwe initiatieven nemen. De stichting zet bijvoorbeeld projecten uit in het basisonderwijs, omdat het onderzoek leert dat kinderen op deze scholen al bekend moeten raken met techniek. Verder zal de organisatie met bedrijven overleg voeren over de ontwikkeling van de technische werkgelegenheid. Verder moeten scholen meer aandacht schenken aan technische- en andere bèta-opleidingen. Opleidingen en beroepen moeten hierbij voldoen aan de verwachtingen van jongeren. Ook vrouwen en allochtonen kunnen met behulp van aandacht voor IT op school sneller automatiseringsopleidingen volgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-24T00:00:00.000Z Redactie Computable