World Online's Brink start investeringsfonds

Nina Brink begint een investeringsfonds voor Internetbedrijven met een omvang van liefst 500 miljoen euro. De ceo van World Online wil op grote schaal minderheidsdeelnemingen nemen in bedrijven die de startfase achter de rug hebben.

Brink heeft haar plannen aangekondigd in een gesprek met het Amerikaanse persbureau Dow Jones. Het is de bedoeling dat betrokken bedrijven zakelijke banden gaan onderhouden met het World Online netwerk. Net als Icom van Maurice de Hond en Tornado Insider van Jeroen Mol denkt Brink aan een actieve netwerk-formule. De klassieke investeringfondsen hebben volgens haar geen on-line platform.
World Online is in ruim drie jaar uitgegroeid tot een groep internetbedrijven met activiteiten in veertien landen. Talrijk zijn de strategische allianties. De belangrijkste zijn die met Shell, Netscape, Bouygues, Microsoft, Sun, Bertelsmann, Reuters, Oracle, McDonalds en Vodacom. Eerder deze maand nam World Online het Britse Telinco over. Daarna werd bekend dat Shell een belang neemt in World Online UK. Verder gaat World Online de particuliere klanten van Uunet België overnemen. Uunet wil zich in België concentreren op de zakelijke markt.
Het nieuwe investeringsfonds zal op den duur naar de beurs worden gebracht. Brink zou graag zien dat de bedrijven waarin zij investeert eerst hun zaken goed van de grond trekken en pas daarna aan een beursgang gaan denken. Zij wil als minderheidsaandeelhouder uitdrukkelijk geen controle over haar deelnemingen. De betrokken ondernemers moeten zich in alle vrijheid kunnen ontplooien. Ze moeten bijvoorbeeld ook zaken kunnen doen met andere ondernemingen dan World Online.
Naar verwachting gaat World Online in maart naar de beurs. Brink acht haar onderneming tussen de vier en vijf miljard euro waard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-28T00:00:00.000Z Redactie Computable