Afgeslankt Augeo blijft investeren

Eind vorig jaar bracht softwarebedrijf Augeo het personeelsbestand terug van zeventig naar vijftig medewerkers. Onlangs is het hoofdkantoor verplaatst van San José in de VS naar Barneveld. Commissaris Ernst Jilderda, voormalig directeur Baan Europa, nam het roer over van John Orcutt.

De organisatorische heroriëntatie volgt op enkele jaren van snelle groei. Augeo levert Intelligent Planner, software voor het plannen van mensen en middelen van dienstverlenende organisaties. Eind 1997 fuseerde de Franse softwarebouwer Planview met het Nederlandse Uniplan. Na overname van het Amerikaanse Consensys, eind 1998, ontstond de naam Augeo. Investeringen van Stirr IT up, Gilde, Nesbic, Partec, Mayfield en Institutional Venture Partners gaven het snelle groeipad van Augeo glans. Door het zwaartepunt naar de VS te verleggen, overspeelde het bedrijf zijn hand. "Hoewel we een aantal klanten in de VS hebben, is het management er niet in geslaagd Augeo volgens Amerikaans model terunnen", becommentarieert Jilderda.
De verplaatsing van het hoofdkantoor is verder ingegeven doordat momenteel 70 procent van het aandelenkapitaal in Nederland zit, door een recente kapitaalinjectie van 1,5 miljoen dollar, voornamelijk van Gilde, Nesbic en Stirr IT up. Nadat Augeo het geld uit eerdere participaties al in internationalisatie heeft gestoken, investeert het bedrijf de 1,5 miljoen vooral in productontwikkeling. "We zijn bezig met het afronden van de Internet-versie van Intelligent Planner, die we in het tweede kwartaal gaan aankondigen en waarvan de laatste delen in het derde kwartaal op de markt gaan komen", aldus Jilderda. Ondanks de rationalisatie blijft hij positief. "We hebben vorig jaar geïnvesteerd in nieuwe kantoren. Daar kunnen we dit jaar van profiteren. Ik verwacht dan ook dat we dit jaarbreak-even draaien, ondanks alle investeringen. Voor 2001 voorzie ik zelfs een beursgang." Jilderda meent dat er ook weer ruimte komt voor nieuw personeel en wil dit jaar weer groeien naar zeventig medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-02T00:00:00.000Z Redactie Computable