Gratis muziek heeft langste tijd gehad

Het lijkt erop dat het gratis downloaden van muziek van Internet zijn langste tijd heeft gehad. De muziekindustrie, die overigens spreekt van illegale muziek, ontwikkelt momenteel het Secure Digital Music Initiative (SDMI) en Microsoft heeft deze week Windows Media Technologies 4.1 op de markt gebracht.

Deze technologie biedt de mogelijkheid licenties te beheren bij het via Internet verspreiden van muziek en beeld. Op de vraag of een code niet snel is te kraken, antwoordt een Microsoft-medewerker dat, mocht zulks het geval zijn, de volgende code al klaar staat in de Microsoft-keuken.
Muziekpiraterij en illegale verspreiding van cd's en MP3's kosten de platenmaatschappijen jaarlijks meer dan 4,5 miljard dollar. Het probleem, zo meent Adrian Strain van de IFPI die de muziekindustrie wereldwijd vertegenwoordigt, is dat de georganiseerde misdaad een dikke vinger in de illegale pap heeft. "Het gaat niet om kopiërende scholieren, maar om misdadigers die landen uitzoeken waar de wetten eenvoudig te omzeilen zijn." De IFPI dringt bij de Europese Commissie aan op strengere straffen voor overtreders, en striktere regels voor cd-producenten.
Microsoft beweert dat MP3 ("een zeer oude technologie") zal worden voorbij gestreefd door het nieuwe formaat dat Big Green heeft ontwikkeld. Dit nieuwe formaat is twee keer zo zuinig met opslag als MP3. De technologie is eveneens geschikt om full screen streaming video via kabelmodems mogelijk te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-28T00:00:00.000Z Redactie Computable