Ex-topman Origin begint e-handelsbedrijf

Leen Zevenbergen, de per 1 februari opgestapte directeur Origin Nederland, start een eigen bedrijf op het gebied van elektronische handel. Het bedrijf zal in eerste instantie actief zijn in vier Europese landen.

Zevenbergen maakt binnen een aantal weken verdere details bekend. Zijn beslissing is opvallend, omdat het in Nederland - in tegenstelling tot de Verenigde Staten - nog amper voorkomt dat een topman zijn zetel bij een groot bedrijf inruilt voor een pioniersbestaan als Internet-ondernemer.
De 41-jarige directeur besloot Origin te verlaten en een Internet-starter te beginnen nadat de Philips- en Origin-top zijn plan voor het opzetten van een wereldwijde Internet-dienstverlening had verworpen. Waarom is niet duidelijk. Zevenbergen trok in ieder geval zijn conclusies en koos ervoor zijn plan op eigen houtje te gaan verwezenlijken.
Zevenbergen kreeg eind november 1999 een ander takenpakket. In plaats van de ontwikkelingen in Nederland ging hij zich bezighouden met het bepalen van de internationale strategie, en dan met name op het gebied van elektronische handel. Origin dreigt bij de concurrentie achterop te raken waar het gaat om het ontwikkelen van een wereldwijde Internet-dienstverlening. Origin Nederland zette, onder auspiciën van Zevenbergen, eind vorig jaar de divisie eSire op, waarin de ongeveer zestig Internet-consultants werden ondergebracht. Die lijn wilde hij doorzetten, waarbij hij vanuit Philips de opdracht mee kreeg op te zoek gaan naar geschikte overnamekandidaten. Het is nog niet bekend hoe Philips en Origin het gat opvullen dat Zevenbergen met zijn vertrek achterlaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-02T00:00:00.000Z Redactie Computable