Casema pleit voor geschillencommissie

Kabelexploitant en Internet-aanbieder Casema - dochter van France Telecom - wil zo spoedig mogelijk een onafhankelijke geschillencommissie voor de hele Nederlandse Internet-branche.

De explosieve groei van zowel het aantal aanbieders als het aantal gebruikers maakt volgens Casema de instelling van een dergelijke commissie noodzakelijk. Het bedrijf wil de branche-organisatie van kabelexploitanten (Vecai) en de Vereniging van Nederlandse Internet Providers (Nlip) vragen nog voor de zomer met een voorstel te komen. Bovendien wil de firma de gebruikers erbij betrekken.
Casema - sinds bijna twee jaar actief als Internet-aanbieder via de kabel - heeft naar eigen zeggen, net als veel collega-aanbieders, de groei van het aantal Internet-abonnees onderschat. Hierdoor had het bedrijf moeite de ontwikkeling van het netwerk en de daarbij horende capaciteit parallel te laten lopen aan de toename van het aantal abonnees. Inmiddels zegt de onderneming deze problematiek grotendeels onder controle te hebben. Dat is volgens Casema mede te danken aan de 'actieve en kritische inbreng van gebruikers'.
"Maar", zo meent Henk de Goede, algemeen directeur van Casema, "er zijn altijd wel zaken waar je met zijn tweeën niet uitkomt. Je hebt dus een onpartijdige instantie nodig, die bindende uitspraken doet. Een onafhankelijke geschillencommissie voor de branche kan volgens ons deze rol perfect vervullen."
Een andere reden om snel een geschillencommissie op te richten, is volgens de Goede het grote maatschappelijke en commerciële belang van Internet. Daar waar deze twee aspecten samenkomen, ontstaan regelmatig spanningen, zo meent hij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-02T00:00:00.000Z Redactie Computable