Origin vervangt Zevenbergen door Sistermans

Aan de lange stoet van vertrokken topmanagers bij Origin kan weer een naam worden toegevoegd: Leen Zevenbergen. De 41-jarige bestuursvoorzitter van Origin Nederland is per 1 februari opgestapt.

Origin hult zich in stilzwijgen over de reden van het vertrek, en wil alleen kwijt dat hij in goed overleg is vertrokken. Joop Sistermans, vorig jaar maart overgekomen van Akzo Nobel, neemt de functie van Zevenbergen over.
Eind november vorig jaar maakteComputable bekend dat Zevenbergen zijn positie inruilde voor een internationale rol. Hij zouchief executive officer Robert Pickering helpen om de verdere groei en internationalisering van de Philips-dochter te versnellen. Origin ontbeert bijvoorbeeld een sterke positie in de Verenigde Staten.
Volgens Willem van Haasteren, voorzitter van de ondernemingsraad, heeft het vertrek niets te maken met de tegenvallende resultaten. Hij vermoedt dat de lijn die het bedrijf de komende jaren wil volgen een andere is dan de koers die Zevenbergen in gedachte heeft, maar beschikt niet over verdere informatie. Het blijft dus gissen of die lijn te maken heeft met het internationale beleid van Pickering, een eventuele beursgang of verkoop van de automatiseerder.
Eind december 1997 volgde Zevenbergen, afkomstig van RCC Infomatieservices, Hans Stellingsma op. Samen met ceo Pickering, die in 1998 aan het roer kwam, moest het duo Origin opstoten in de vaart der grote automatiseerders. Tot op heden is dat nog niet gelukt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-01T00:00:00.000Z Redactie Computable