Verkopers in IT-branche doen goede zaken

De IT-sector beschikt over de best verdienende verkopers. Uit onderzoek van Heliview blijkt dat de commerciële mensen van automatiseringsbedrijven gemiddeld tachtigduizend gulden per jaar verdienen.

Dat is een stuk hoger dan het gemiddelde jaarsalaris van de overige verkopers in het land. Dat ligt op 72 duizend gulden, exclusief emolumenten.
Het jaarsalaris van de verkopers in de IT-branche wordt flink aangevuld met een variabel deel, zoals bonussen en winstdelingen. De genoemde tachtigduizend gulden vormt ongeveer 69 procent van de totale beloning. Het resterende deel van 31 procent is variabel. Hieruit volgt dat de verkopers van IT-bedrijven 116 duizend gulden verdienen, mits zij hun omzetdoelstellingen halen. Verder beschikken zij over een auto van de zaak, een mobiele telefoon, een computer en spaarregelingen. De gemiddelde leeftijd is 36 jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-01T00:00:00.000Z Redactie Computable