Aanpak schaarste op arbeidsmarkt loopt spaak

Problemen bedreigen de aanpak van de tekorten op de arbeidsmarkt voor automatiseerders. Uit een brief van het Ministerie van Economische Zaken aan de leden van de taakgroep 'Werken aan ICT' blijkt dat onduidelijk is op welke manier de projecten bijdragen aan de oplossing van de personeelstekorten.

Ondertussen ontstaan grote vertragingen en groeit de irritatie.
Kees Vijlbrief, directeur Algemeen technologiebeleid van Economische Zaken (EZ), laat in een schrijven aan de leden van de 'werkgroep Risseeuw' weten dat bij de uitvoering van de aanbevelingen nog veel vragen onbeantwoord zijn. "Voor vrijwel alle projecten geldt dat nog onvoldoende duidelijk is welke bijdrage in concreto wordt geleverd aan het oplossen van het ICT-tekort, op welke wijze het bedrijfsleven participeert en op welke reguliere middelen een beroep kan worden gedaan."
De taakgroep, onder leiding van Ton Risseeuw, presenteerde in oktober vorig jaar aanbevelingen voor de bestrijding van de problematiek op de arbeidsmarkt. Nu werken de betrokkenen aan de uitvoering van de aangedragen oplossingen.
In een overzicht van het ministerie over de stand van zaken omtrent de plannen van de Taskforce komt een groot aantal knelpunten naar voren. EZ en de projectleiders verschillen van mening over de aard van de problemen. Het ministerie vindt dat de projectleiders van het plan om meer allochtonen naar de IT-branche te lokken, meer nadruk moeten leggen op concrete acties dan op onderzoek. De uitvoerders denken daar anders over.
Projectleider Ron Bormans, lid van het College van Bestuur van de Hogeschool van Amsterdam, verbaast zich over de knelpunten van EZ. Hij wil de problematiek op een fundamentele manier aanpakken, terwijl EZ meer directe actie verwacht.
Willem van Oosterom, directeur van stichting Axis en projectleider van het initiatief dat een verbetering van het imago van de branche nastreeft, wil eveneens een diepgaande aanpak. EZ wil echter snel reclame maken. Verder wil hij meer vaart maken met de uitvoering van de plannen. "Maar wij krijgen die ruimte nog niet van EZ. Wij moeten wachten op financiële duidelijkheid", aldus Oosterom.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.