Nedgraphics wil markt e-handel aanboren met VR

De Nederlandse softwareleverancier Nedgraphics, vooral actief op de Gis- en de textielmarkt, heeft een Virtual Reality Competence Center opgericht.

Dit centrum concentreert zich op het implementeren van interactieve 3D-toepassingen in de huidige marktsegmenten van Nedgraphics, maar de onderneming ziet ook aantrekkelijke kansen in een combinatie van virtual reality (VR) en elektronische handel. Volgens het bedrijf kan VR in de Gis-markt een belangrijke rol spelen bij het inzichtelijk maken van ontwerp- en communicatieprocessen.
Bij ontwerpprocessen kan bijvoorbeeld de bouw van onder andere tunnels, bruggen, viaducten, woonwijken en spoorlijnen worden gevisualiseerd in een virtuele wereld. Eventuele ontwerpfouten kunnen zo in een vroeg stadium worden opgespoord.
Als VR wordt gekoppeld aan e-handel ontstaan volgens Nedgraphics "oneindig veel toepassingsmogelijkheden". De onderneming denkt aan 3D-winkels op Internet en het virtueel inrichten van gebouwen en huizen met producten van verschillende leveranciers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-28T00:00:00.000Z Redactie Computable