Dreiging van twee databasestandaarden

Databasegoeroe Michael Stonebreaker waarschuwde op Linuxworld deze week dat het World Wide Web Consortium bezig is een nieuwe databasestandaard te ontwikkelen die hoogstwaarschijnlijk incompatibel is met de belangrijkste querytaal van tegenwoordig: SQL.

Het gaat om XQL die het mogelijk moet maken overweg te kunnen met XML, een uitbreiding op het HTML-protocol. Stonebreaker, die CTO is bij Informix zei dat XQL op een ramp zal uitdraaien. "We snijden hiermee in onze eigen vingers. Dit levert een langdurige hoofdpijn op."
Stonebreaker is de uitvinder van de relationele database Ingres (opgekocht door Computer Associates) en de objectgeoriënteerde database Illustra (overgenomen door Informix). Hij kon het niet nalaten te zeggen dat XML uiterst inefficiënt is. Data nemen tien keer zoveel ruimte in als ze worden vertaald naar XML. "Alleen als je gek bent op leveranciers van dataopslagproducten heb je vrede met XML.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-04T00:00:00.000Z Redactie Computable