Baan zou Caps Logistics willen verkopen

Baan staat op het punt Caps Logistics te verkopen, volgens de Engelse nieuwsdienst Computerwire, die een medewerker van het bedrijf aanhaalt.

Caps Logistics maakt programmatuur voor het plannen van transportstromen. Baan kocht het bedrijf in september 1998. Het bedrijf boekte toentertijd een omzet van veertien miljoen dollar. Naar verluidt zou het bedrijfsonderdeel deze omzet nu niet meer halen.
Volgens Computerwire is Baan er niet in geslaagd Caps Logistics in het eigen erp-aanbod te integreren en heeft het de acquisitie sindsdien verwaarloosd. Baan zou daarom voor Caps Logistics niet meer de prijs kunnen vragen die het zelf voor het bedrijf op tafel moest leggen, een bedrag dat naar verluidt minder was dan twintig miljoen dollar. Caps Logistics staat desondanks te boek als een bedrijf met een groot en gerenommeerd klantenbestand, dat de basis zou kunnen zijn voor nieuwe groei.
Caps Logistics zou het tweede onderdeel in korte tijd zijn dat Baan afstoot. Eerder deze week maakte het bekend Coda, leverancier van financiële programmatuur, te verkopen. De bron van Computerwire stelt een verkoop van een andere Baan-dochter, Aurum, waarover wordt gespeculeerd, onlogisch en onwaarschijnlijk te vinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-10T00:00:00.000Z Redactie Computable