UPC kabelt voortvarend verder in ons land

Het kabelconcern UPC lijkt niet te stuiten in zijn overnamekruistocht van zelfstandige Nederlandse kabelbedrijven. Inmiddels zijn ook het bedrijf Eneco (K&T) en Tebecai in handen gekomen van de kabelreus.

Met de overname van Eneco, sterk in de regio Zuid-Holland, is een bedrag gemoeid van 2,3 miljard gulden. Voor het Twentse Tebecai legt UPC 157 miljoen gulden op tafel. UPC breidt met de overnames haar marktaandeel in Nederland uit tot 37,4 procent. Daarmee ligt het bedrijf inmiddels ver voor op concurrenten Essent (23,3 procent) en Casema (17,9). Beleggers belonen de opmars van UPC met een flinke toename van vertrouwen. In één jaar tijd steeg de koers van het fonds met maar liefst 447 procent.
Eneco (K&T) telt op dit moment ongeveer 590.000 televisieabonnees. Daarnaast surfen via de kabels van dit bedrijf nog eens zesduizend huishoudens op het Internet. Tebecai telt 78.000 televisie- en 2800 Internet-abonnees.
De enige die nog roet in het eten kan strooien van UPC's overname-festijn, is de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). De toezichthouder heeft bekendgemaakt dat de eerder aangekondigde samenwerking met SBS zal meewegen bij de beoordeling van de overname van Eneco.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-04T00:00:00.000Z Redactie Computable