Aanwas 'Internetters' blijft even steken

In januari van dit jaar is de groei van het aantal Internetaansluitingen in Nederland blijven steken op hetzelfde peil als de twee maanden daarvoor: 5,1 miljoen mensen (41 procent van de Nederlandse bevolking). Dit blijkt uit de jongste cijfers van de Internet-Barometer van Interview-NSS.

Voorafgaande aan deze afvlakking was er juist sprake van een spectaculaire groei. Volgens Interview-NSS kwam dat destijds door de opkomst van gratis Internetproviders als Freeler en Zon.
Voor de komende twee jaar heeft het onderzoeksbureau drie scenario's opgesteld. De eerste gaat uit van een stabiele groei van 0,15 procent per week, de tweede voorziet in een afvlakking als gevolg van verzadiging en de laatste houdt rekening met incidentele impulsen (zoals de komst van gratis providers). Afhankelijk van het scenario komt het aantal mensen met Internettoegang eind 2000 op 49, 48 of 52 procent. Voor eind 2001 liggen die cijfers op 57, 54 of 65.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-11T00:00:00.000Z Redactie Computable