WAP-Forum oordeelt niet over Geoworks' claim

Het is niet aan het WAP-Forum een uitspraak te doen over de rechtmatigheid van de claim die Geoworks heeft gelegd op bepaalde patenten die met de WAP-specificatie te maken hebben.

Dit standpunt neemt Greg Williams in. Hij is voorzitter van het forum. De organisatie is thans bijeen in Rome om aanpassing van de specificaties te bespreken. Er zijn meer dan zeshonderd gedelegeerden van ruim tweehonderd ondernemingen.
Geoworks meent patent te hebben op bepaalde onderdelen van het WAP-protocol en heeft een claim ingediend bij bedrijven die de technologie gaan gebruiken en daar geld mee verdienen. Geoworks wil uit de ruif mee-eten. Williams stelt zich op het formele standpunt dat het forum zich niet mengt in afspraken die bedrijven onderling met elkaar maken. De vice-voorzitter van het forum, Chuck Parris, daarentegen meldt dat de claim van Geoworks toch veel mensen binnen de WAP-organisatie zenuwachtig heeft gemaakt. Parris, werkzaam bij Phone.com, zegt dat zijn bedrijf druk bezig is te onderzoeken of Geoworks recht van spreken heeft.
Eind dit jaar komt de WAP 2.0-specificatie vrij, hetgeen leidt tot producten in het begin van volgend jaar. De nieuwe specificatie zal een 'push'-functie krijgen waardoor het mogelijk is vanaf een WAP-server automatisch data naar een mobiele telefoon te sturen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-15T00:00:00.000Z Redactie Computable