Centrum e-handel chemicaliën in Nederland

Als het aan Herman Rijks ligt, wordt Nederland het middelpunt van de online-handel in basischemicaliën, ofwel commodities. Eerst voor Europa, maar op termijn voor de hele wereld. Rijks heeft met zijn bedrijf Chemunity.com het initiatief genomen voor de oprichting van een elektronische handelsbeurs voor de chemie.

Volgende week wordt de beurs op een internationaal chemiecongres officieel aan de wereld gepresenteerd en enkele weken later zou er al volop moeten worden gehandeld. Rijks heeft hiervoor contacten gelegd met alle grote chemieconcerns, zoals ICI, Solvay, Dow, Basf, DSM, Shell en Akzo Nobel. Ook heeft hij al investeerders gevonden. Gilde IT Fund en Optimix nemen samen voor 27,5 procent deel in het kapitaal van Chemunity.
Rijks hoopt dat binnen vijf jaar voor zo'n 1 miljard euro aan chemicaliën via de elektronische beurs is verhandeld. Daarover ontvangt hij dan anderhalf à twee procent aan provisie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.