Gevecht om verkoop IT-takken uvi's

Wie wordt de grootste automatiseerder in de sociale zekerheid? De strijd zal zich toespitsen op Relan ICT, nu andere IT-afdelingen van uitvoeringsinstanties (uvi's) niet in de etalage staan.

Het kabinet wil alle uvi's op wao- en ww-gebied onderbrengen in één staats-uvi. Wie daarvoor de automatisering regelt, zit goed. Pink Roccade deelde de eerste klap uit met de melding dat het IT-dochter ASZ (duizend medewerkers) van de GAK Groep wil overnemen. Relan, moeder van de uvi's Guo en Cadans, meldde in een reactie dat het overweegt IT-dochter Relan ICT (450 medewerkers) te verkopen. Pink Roccade, vorig jaar betrokken bij Relans 2000-project, aast ook op deze IT-dochter. Volgens woordvoerder Paul Kwakkenbos concurreert Pink Roccade vooral met CMG, Cap Gemini, Origin en Getronics.
Cees Zaal, manager director van CMG, denkt dat een overname van Relan ICT door Pink Roccade op bezwaren kan stuiten. "Er ontstaat dan bijna een monopoliepositie. De politiek zal zich hierover moeten uitspreken." CMG werkt nu voor alle vijf de uvi's, en wil zijn positie behouden. "We voeren echter nog geen formele onderhandelingen met Relan." Cap Gemini is volgens woordvoerder Bart Sikking om twee redenen geïnteresseerd in de uvi IT-afdelingen. "We hebben een divisie sociale zekerheid en we beschikken over een aparte uitbestedingspoot, Information Systems Management."
Verder zijn er IT-activiteiten bij de uvi ABP/Uszo en die van het Sociaal Fonds Bouwnijverheid (SFB). Voor ABP/Uszo ligt de uitvoering bij Concern Information Systems (zevenhonderd medewerkers), een afdeling van de Stichting Pensioenfonds ABP. CIS voert 70 procent van de werkzaamheden uit voor ABP en 30 procent voor de uvi. Een woordvoerder: "Mocht er een mono-uvi komen, dan gaan we ervan uit dat het CIS doorgaat met de werkzaamheden voor Uszo."
Een SFB Groep-woordvoerster meldt dat er geen plannen zijn voor verkoop van de IT-afdeling. Er is geen aparte groep automatiseerders die voor de uvi werkt. "De 206 IT-medewerkers vallen onder SFB Diensten." Ze werken ook voor andere SFB-onderdelen. SFB Diensten werkt nauw samen met Cap Gemini en Oracle.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-17T00:00:00.000Z Redactie Computable