IT'er meer scholingsbehoefte dan niet IT'er

Automatiseerders hechten bijzonder veel waarde aan een onkostenvergoeding voor cursussen en trainingen. Zij hebben hieraan meer behoefte dan werknemers uit andere sectoren.

Dit blijkt uit een onderzoek van het Bredase bureau Heliview naar de waardering van secundaire arbeidsvoorwaarden. Over het algemeen noemen de ondervraagde werknemers een collectieve pensioenregeling als belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde.
Uit eerder onderzoek van uitgeverVNU Business Publications komt naar voren dat hoog opgeleide automatiseerders een bijdrage van de werkgever aan de ziektekostenverzekering van het grootste belang vinden. Ook een bedrijfsspaarregeling en winstdeling scoren hoog. Ruim 23 procent geeft aan dat de gelegenheid tot het volgen van opleidingen een reden is om voor een werkgever te kiezen. Onder alle hoog opgeleiden uit alles sectoren tezamen is dit slechts 17 procent.
Onderzoeksbureau de Breed en Partners heeft berekend dat 82 procent van de automatiseerders ook echt cursussen volgt die vergoed zijn door de werkgever. Managementcursussen, Ambi-opleidingen en studies op het gebied van adviesvaardigheden en Windows NT zijn het populairst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.