Kamerleden ontdekken Internet als medium

Kamerleden gaan Internet gebruiken om directer in contact te treden met de Nederlandse bevolking. Zo wil de VVD een wekelijks vragenuurtje met Hans Dijkstal (voorzitter Tweede Kamer-fractie VVD) via het web gaan houden.

De periodieke chatsessie, door de liberalen 'digitale vragenuurtje' genoemd, moet half april beginnen. Op de VVD-site staat het vragenuurtje aangekondigd, met de mogelijkheid software te downloaden om aan de chatsessie mee te kunnen doen. Dijkstal zal niet via het toetsenbord chatten, maar komt via camera en microfoon met beeld en geluid de huiskamer binnen. Gewoonlijk zal het Haagse Binnenhof het decor vormen van het digitale vragenuurtje.
Hoewel de VVD het verst is in de webplannen, zijn ook de andere partijen bezig ideeën te ontwikkelen om Internet te gebruiken om hun (zwevende) achterban te benaderen. De PvdA gebruikt Internet om reacties te verzamelen over bepaalde stellingen. D66 onderzoekt de mogelijkheden van een cyberisch spreekuur en bekijkt welke kosten en menskracht daarmee zijn gemoeid. Groen Links' Paul Rosenmöller zat twee uur achter het toestenbord bij de opening van de nieuwe site. Hij klaagde over de vluchtigheid van het medium waardoor diepgaande discussies nauwelijks voorkomen. "Als je nou met één persoon aan het chatten was, dan kwam je tenminste nog een laagje dieper in de discussie", verzucht hij in De Gelderlander.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-18T00:00:00.000Z Redactie Computable