D66-kamerlid: meevallers naar Kenniswijk

De Nederlandse overheid moet tweehonderd miljoen gulden uit de meevallers voor de schatkist steken in de Kenniswijk. In dit project willen marktpartijen, lokale en landelijke overheden en maatschappelijke organisaties wijken in Nederlandse steden voorzien van hoogwaardige IT-infrastructuur.

Het bestedingsadvies werd gisteren gedaan door Bert Bakker, Tweede Kamerlid voor D66 en lid van de Raad van Advies van het Electronic-highway Platform Nederland (EPN). Hij sprak op het minicogres 'Kenniswijk' in Den Haag.
"De Kenniswijk geeft kritische massa aan de ontwikkeling van elektronische diensten in Nederland", zo stelt Bakker. EPN pleit vanaf de oprichting in 1994 voor de totstandkoming van zo'n wijk.
Peter van der Wel, directeur van EPN, is van mening dat in de Kenniswijk de nadruk moet liggen op digitale inhoud. "Te vaak hebben we gezien dat we in Nederland goede infrastructuur aanleggen die we niet optimaal gebruiken door een gebrek aan content." In de Kenniswijk moet de overheid volgens Van der Wel haar eigen initiatieven op IT-gebied laten samenkomen en concentreren. "Denk aan kennisnet, zorgdiensten, zorgpas, overheidsdienstverlening, e-democratie, één loketfunctie, elektronisch stemmen en duurzaam bouwen", aldus de EPN-directeur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.