Ministerie peilt meningen via het web

Op http://www.geefmijderuimte.nl kan elke Nederlander zijn ei kwijt over de ruimtelijke ordening van ons land. De regering wil eind dit jaar de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening aan de Tweede Kamer aanbieden en peilt via het web wat de gedachten zijn van de bevolking over dit onderwerp.

Afgelopen week belde minister Jan Pronk een aantal mensen op om hun mening te peilen. Diezelfde vragen zijn te beantwoorden via de website.
De site is ontwikkeld door het Instituut voor Publiek en Politiek in samenwerking met de stiching Agora Europa.
Behalve algemene vragen zijn er ook specifieke vragen die te maken hebben met de regio waar iemand woont. Zo krijgt iemand die in Zuid-Nederland woont de vraag voorgelegd over de IJzeren Rijn (de spoorlijn die België opnieuw in gebruik wil nemen als alternatief voor de Betuwelijn). Mensen uit Noord-Nederland krijgen de kans hun menen te geven over de overloop van mensen uit de Randstad.
Mede op basis van de resultaten van deze Internet-enquête worden burgeradviezen opgesteld die tijdens een landelijke discussiedag op 17 juni aan minister Pronk en de leden van de Tweede Kamer worden overhandigd.
Een reactie op de actie luidt: "De vraag is hoe wij samen optimaal, dus ook duurzaam, gebruik kunnen maken van de schaarse ruimte in Nederland en in Europa. 'Geefelkaarderuimte' - dus ook jezelf - zou misschien een betere naam zijn geweest." Een ander roemt het initiatief als middel om de burger te betrekken bij de besluitvorming in ons land.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.