KSI gaat Tree Associates overnemen

KSI International wil het Belgische bedrijf Tree Associates aankopen. Gesprekken over een overname zijn volgens KSI 'in een afrondende fase'.

KSI streeft in België schaalvergroting na, sinds het in dat land quitte speelt. Na een herstructureringsprogramma kwam het dochterbedrijf van de Nederlandse dienstverlener in het laatste kwartaal van 1999 uit de rode cijfers. KSI noemt met name de verkoop van het product Intelligent Planner als reden voor de verbetering. KSI in zijn geheel heeft afgelopen jaar een winstgroei geboekt van vijftig procent. De omzet van het bedrijf steeg in 1999 met tachtig procent.
KSI bevestigde deze cijfers, nadat ze per abuis eerder dan aangekondigd op de website van het bedrijf waren geplaatst.
Het winstcijfer is zoals analisten verwachtten. De omzetgroei komt echter fors hoger uit dan de toch al hooggespannen verwachting van vijftig procent. Het laatste kwartaal van het jaar verliep volgens KSI 'bevredigend'. Belangrijk was vooral de uitvoering van een groot migratieproject bij KPN Telecom. Ook dit jaar en volgend jaar verricht de dienstverlener een aantal activiteiten voor het telefoniebedrijf. 'Incidentele' tegenvallers, te wijten aan de millenniumwisseling, hebben volgens het bedrijf slechts een beperkte invloed gehad. De samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Tantau waar het gaat om diensten voor Internet-bankieren, leverde KSI een aanzienlijke groei op. KSI begon in de afgelopen maanden tevens met de uitvoering van een opdracht voor de Europese Commissie: de training van 22.000 medewerkers in het gebruik van e-mailprogrammatuur.KSI telt in de Benelux zeventien vestigingen en is verder aanwezig in het Verenigde Koninkrijk en Zwitserland. Bij het bedrijf werken 750 mensen. KSI richt zich voortaan op drie primaire doelmarkten, zo liet het weten: de financiële sector, de telecommunicatie en de overheid. Tot deze aanpassing van de strategie zegt de onderneming besloten te hebben gezien de groei van het bedrijf. Elektronische handel gaat een grotere rol spelen binnen het dienstenaanbod. De activiteiten van het bedrijfsonderdeel Logistic Business Solutions (LBS) passen niet langer in de gewijzigde strategie. LBS zal binnenkort worden verzelfstandigd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-29T00:00:00.000Z Redactie Computable