IT-scholing voor de leidinggevenden

De toegenomen waarde van IT in de bedrijfsvoering vereist ook grotere kennis van managers. Universiteiten en bedrijven spelen hierop in en organiseren IT-opleidingen voor leidinggevenden.

TSM Business School van de Universiteiten van Twente en Groningen bijvoorbeeld start een cyclus 'Exploring ICT in business'. De deelnemers doen in elf bijeenkomsten interactief ervaring op met nieuwe applicatiesoftware en IT-concepten.
"Bedrijven zien IT nog steeds niet als een sturend domein. Dat begint wel enigszins te komen. Wij hopen dat deze opleiding een bijdrage levert om dit aan te wakkeren", zegt professor Fred Mulder van TSM. In eerste instantie richten de organisatoren zich op lager- en middelmanagement. In de toekomst komt ook de top aan de beurt, maar dan in een klein aantal korte bijeenkomsten, omdat de tijd van deze mensen nu eenmaal kostbaar is. De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met Kpmg en Pink Roccade en gaat eind maart van start.
De Erasmus Universiteit start in mei een tweedaags forum voor de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Bestuursvoorzitters, directeurs-generaal en secretarissen-generaal krijgen dan snel een hoop IT-kennis over zich uitgestrooid. "Deze mensen weten alles over financiën en overnames, maar niets over ICT. Dat gaan wij nu aanpakken", aldus Jacob Verschuur van bureau Ernst & Young, dat betrokken is bij deze opleiding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-02T00:00:00.000Z Redactie Computable