Duits succes voor Nederlands Seagull

De Nederlandse softwareleverancier Seagull heeft de eerste grote Duitse klant gevonden voor zijn 'wireless-to-host' oplossing. Met Seagulls WAP-software valt met een voor het web geschikte draadloze telefoon actuele informatie te halen uit toepassingen die draaien op een AS/400 platform.

Skoda Auto Deutschland, onderdeel van de Volkswagen Groep, gaat zijn verkopers voorzien van een WAP-telefoon. Als een klant een bepaald model auto wil, kan de verkoper direct bekijken wanneer deze leverbaar is. Daarnaast kan men bijvoorbeeld ook auto-onderdelen bestellen. Voorlopig gaat het om een proef met 485 plaatselijke dealers. Seagull maakt daarbij gebruik van Nokia's WAP-server, software-ontwikkeltools en mobiele telefoons.
Seagull is gespecialiseerd in het beter toegankelijk maken van informatie uit AS/400 systemen. Begonnen met een Windows-interface voor deze IBM-systemen zijn 'web-to-host' en 'wireless-to-host' logische volgende stappen.
Jos Dikhoff, vice-president marketing van Seagull, ziet WAP snel gemeengoed worden in het bedrijfsleven. Gemiddeld elke achttien maanden wordt een nieuw type GSM aangeschaft. PC's worden eens in de drie tot vijf jaar vervangen. Dikhoff denkt dat het daarom gemakkelijker is nieuwe functionaliteit op mobiele telefoons te introduceren. De volgende fase bij e-zakendoen is de ontsluiting van intra- en extranetten via de mobiele telefoon, zo stelt hij. Daarmee zou je sneller dan met een PC informatie kunnen krijgen.
Seagull heeft zich inmiddels ook aangesloten bij het WAP Forum, waarin Ericsson, Motorola en Nokia de voornaamste spelers zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-01T00:00:00.000Z Redactie Computable