Kamervragen over aanpak arbeidsmarkt

De Tweede Kamer heeft minister Jorritsma vragen gesteld over de aanpak van de problematiek op de arbeidsmarkt voor automatiseerders. Mariëtte Hamer (PvdA) wil van de bewindsvrouwe weten of zij op de hoogte is van het lage uitvoeringstempo van de aanbevelingen die de taakgroep 'Werken aan ICT' vorig jaar deed.

De sociaal-democrate stelde deze vragen naar aanleiding van een artikel inComputable, waarin een aantal betrokkenen aangaf dat er grote onzekerheid heerst over de aanpak van de tekorten op de arbeidsmarkt.
Jorritsma erkende dat het uitvoeringstempo van de aanbevelingen niet overal gelijk ligt. Wel bespeurt zij enthousiasme onder de betrokkenen, maar er is in haar ogen ook duidelijk sprake van aarzeling bij betrokken organisaties. Het ministerie heeft regelmatig contact met de projectleiders, waarbij EZ wijst op het belang van een financiële bijdrage door ICT-bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-25T00:00:00.000Z Redactie Computable