Comsys vertaalt automatisch met Sinope

Nu steeds meer platformen ondersteund moeten worden, wordt het omzetten van de inhoud van bestanden naar al dit soort formaten een steeds groter probleem. Een aantal bedrijven heeft daarom producten uitgebracht om deze vertaalslagen te automatiseren.

Een voorbeeld van een dergelijk bedrijf is het Nederlandse Comsys (http://www.comsys.nl), dat het door Carp Technologies ontwikkelde programma Sinope op de markt brengt.
Het in spraaktechnologie gespecialiseerde Comsys positioneert Sinope als een hulpmiddel waarmee op geautomatiseerde wijze teksten zijn samen te vatten. Hierdoor is een bestaande tekst geschikt te maken voor andere platformen. Denk bijvoorbeeld aan een tekstbestand dat in langere en kortere versies op een intranet of e-commercie website moet worden geplaatst. Comsys zegt ook goede mogelijkheden te zien voor het geschikt maken van teksten voor bijvoorbeeld WAP-toepassingen (Wireless Application Protocol).
De gebruiker kan het programma zodanig instellen dat de resulterende lengte van een gecomprimeerde tekst vooraf vaststaat. Ook zijn belangrijke kreten, woorden of zinnen te selecteren die absoluut in de samenvatting terug moeten komen. Verder kan de gebruiker ervoor kiezen de structuur van het brondocument te handhaven, inclusief eventuele opmaakelementen die ook in de samenvatting aanwezig moeten zijn.
De snelheid waarmee de tekstcompressie plaatsvindt, is bij zakelijk gebruik uiteraard een potentieel knelpunt. Sinope is volgens Comsys in staat om op een PC die voorzien is van een 300 MHz Pentium-processor één A4-pagina per seconde samen te vatten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-03T00:00:00.000Z Redactie Computable