Versatel bundelt Internet-activiteiten

Versatel Telecom bundelt zijn Internet-activiteiten in een aparte divisie. Deze komt onder leiding van een nieuw benoemde directie. Met de stap wil Versatel de synergie recht doen die er is voor wat betreft inhoud, mogelijkheden voor elektronische handel en de ontwikkeling van applicaties.

Tot de Internet-activiteiten rekent Versatel Zon, Vuurwerk, CS Net en Itinera. Zon is een van de grootste Internet-aanbieders van Nederland met ruim vierhonderdduizend gebruikers. Vuurwerk is volgens Versatel marktleider in Nederland waar het gaat om web-hosting voor de kleine zakelijke markt. Het bedrijf heeft ruim twaalfduizend klanten voor web-hosting en 35 duizend voor de registratie van een domeinnaam. CS Net biedt ondersteuning aan bedrijven die via Internet willen handelen. Itinera is in België zowel isp (Internet service provider) als web-hoster.
Om leiding te geven aan de gebundelde Internet-activiteiten heeft Versatel een greep gedaan in het personeelsbestand van UUNet, onderdeel van MCI Worldcom. Chris Silk komt aan het hoofd van het nieuwe bedrijfsonderdeel. Owen Geddes wordt vice-president marketing, Jeremy Penston is benoemd tot vice-president bedrijfsontwikkeling en Mike Hannen krijgt de functie van financieel directeur.
Gary Mesch, topman van Versatel, is zeer verheugd over de komst van de vier. Hij stelt er van overtuigd te zijn dat 'het groeperen van onze activiteiten in een aparte divisie, die niet beperkt wordt door onze regionale breeddbandnetwerkfocus en door de ervaring van het nieuwe management optimaal in te zetten', de dochteronderneming zich zal ontwikkelen tot een belangrijke speler in Europa. "Ook zullen we wellicht een aparte beursgang van deze divisie overwegen, om zo waardevol kapitaal te creëren voor mogelijke Internet-acquisities en om waarde voor onze aandeelhouders los te maken", aldus Mesch.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-06T00:00:00.000Z Redactie Computable