Aegons IT gaat niet geheel naar EDS

Aegon streeft ernaar eind deze maand Automatiseringsdiensten Aegon (ADA) definitief te verkopen aan EDS. De automatiseerder onderzoekt nu de boeken. De geplande uitbesteding weerhoudt de verzekeraar er niet van om ook met een andere IT-dienstverlener in zee te gaan: Pink Roccade.

Vorig jaar oktober kondigde Aegon Nederland aan de automatisering te willen uitbesteden aan EDS. De verzekeraar zag IT niet langer als een kernactiviteit en vond dat ADA, met vestigingen in Leeuwarden en Den Haag, in een professionele automatiseringsomgeving beter kon gedijen. Daar konden de 62 medewerkers ook hun opgelopen kennisachterstand op het gebied van IT-ontwikkelingen, zoals Internet, inlopen. Directeur Jos Schoemaker van EDS Nederland toonde zich opgetogen over het uitbestedingscontract. Zijn bedrijf zou Aegons back- en frontoffice beheren, variërend van beheer van centrale mainframe, midrange- en Unix-omgevingen tot applicatiebeheer voor de commerciële Aegon-divisies, met uitzondering van Spaarbeleg. Bovendien mag EDS meehelpen met productontwikkeling voor online verzekeren en -beleggen.
Inmiddels blijkt dat het contract niet de totale automatisering van Aegon betreft. Aegon Schadebedrijven heeft een uitbestedingscontract getekend met het Pink Roccade-onderdeel Roccade Finance voor het beheer, onderhoud en vernieuwing van mainframepolissystemen en client/server-applicaties. Zes IT-medewerkers stappen over naar het IT-bedrijf. Een EDS-woordvoerder verwijst voor commentaar naar Aegon. "Een aantalbusiness units doet al langer zaken met Roccade Finance. Het contract met Roccade betreft vooral de productapplicaties, terwijl de meeste activiteiten die EDS overneemt, gericht zijn op de ICT-infrastructuur. Beide uitbestedingsovereenkomsten hoeven elkaar niet te bijten", stelt een zegsman van het verzekeringsbedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-08T00:00:00.000Z Redactie Computable