Gemeenteweb opent virtuele gemeente Webdam

De Stichting Gemeenteweb heeft gisteren de website http://www.webdam.nl geopend. Deze site moet uitgroeien tot "hét punt waar inwoners van heel Nederland zaken kunnen doen met de overheid, zoals het bestellen van een paspoort of rijbewijs".

Als eerste stap is een database opengesteld met informatie over digitale steden, dorpen en wijken. Circa zevenhonderd websites zijn beoordeeld op hun functionaliteit.
Gemeenteweb beschouwt Webdam als het antwoord op kritiek in de Tweede Kamer over de overheid op Internet. Volgens de kamerleden schort er bijvoorbeeld veel aan het portaalhttp://www.overheid.nl. Gemeenteweb-voorzitter Robert van Vliet daagt in een persbericht minister Van Boxtel uit te bekijken hoe samenwerking mogelijk is. "Het wordt tijd dat er actie komt vanuit de centrale overheid en wij willen daar best ons steentje aan bijdragen", aldus Van Vliet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-07T00:00:00.000Z Redactie Computable