Internetactiviteiten PCM in aparte divisie

PCM, de uitgever van NRC, De Volkskrant, Trouw en Het Parool wil zijn Internetactiviteiten onderbrengen in een apart bedrijf. Daarmee denkt hij sneller te kunnen reageren op ontwikkelingen

De aparte organisatie, met de naam Pim (Project Interactieve Media), gaat aan de slag met de elektronische versies van de dagbladen. PCM-bestuursvoorzitter C. Smaling zegt in De Volkskrant nog geen definitieve keus te hebben gemaakt, maar om zich heen te zien dat andere uitgeverijen kiezen voor een splitsing tussen traditioneel bedrijf en een divisie voor nieuwe media.
Een heikel punt is nog de hoofdredactionele verantwoordelijkheid. Hoofdredacteuren zijn verantwoordelijk voor de inhoud van hun krant, ook op Internet. En zij hebben direct te maken met lezers en de merknaam van het product. Opsplitsing van het bedrijf kan betekenen dat de 'papieren' hoofdredacteuren de greep verliezen op de inhoud van de elektronische krant en diens activiteiten. PCM weet nog niet hoe dit probleem op te lossen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-10T00:00:00.000Z Redactie Computable