OESO rapporteert: NMa moet onafhankelijk

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) moet volledig onafhankelijk worden van het Ministerie van Economische Zaken. Dit beveelt de OESO, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling aan in de tweejaarlijkse beoordeling van Nederland.

De NMa spreekt zich uit over overnames en fusies in het Nederlandse bedrijfsleven, waaronder de IT-sector. Een ander advies met consequenties voor deze sector is het voorstel om de inspanningen op het gebied van scholing van werklozen onverminderd voort te zetten. De gunstige economische ontwikkeling in Nederland biedt volgens de OESO kansen om meer werklozen terug te laten keren op de arbeidsmarkt. Bovendien zouden effectievere sancties moeten worden getroffen tegen mensen die weigeren aan het werk te gaan, en zou de leeftijd waarop werklozen nog verplicht worden naar werk te zoeken, moeten worden verhoogd. Bedrijven in de informatietechnologie kampen in Nederland momenteel met oplopende tekorten aan geschikt personeel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-10T00:00:00.000Z Redactie Computable