Europees hoofdkantoor Cisco in Amsterdam

Cisco Systems bouwt zijn nieuwe Europese hoofdkantoor in Amsterdam Zuid-Oost. Dit maakte de leiding van het bedrijf gisteren bekend. De eerste paal voor het nieuwe kantorencomplex gaat in de zomer de grond in.

Het Amerikaanse IT-bedrijf, dat al een kleinere vestiging in Amsterdam heeft, breidt het aantal arbeidsplaatsen uit van ongeveer zevenhonderd naar vijfduizend. De vestiging wordt het op één na grootste Cisco-bedrijf buiten de VS. Wereldwijd werken er 28 duizend mensen bij het concern, dat jaarlijks 27,5 miljard omzet.
Het nieuwe kantoor gaat Amsterdam Campus heten. Cisco wil binnen vijf jaar zo'n honderdduizend vierkante meter kantooroppervlakte bouwen. Er komt geen productiebedrijf, maar wel een Europees verkoopkantoor, een scholingscentrum, helpdesks en een logistiek centrum.
Het eerste deel van het project, waarmee een investering van 270 miljoen is gemoeid, wordt in 2002 opgeleverd. Cisco is de grootste investeerder in Amsterdam van de laatste twintig jaar. De gemeente heeft de laatste jaren veel buitenlandse bedrijven weten te lokken, vooral op IT-gebied.
Met de start van een onderwijsproject op de Esprit Berlageschool Amsterdam wil Cisco bovendien het tekort aan IT-personeel terugdringen. In september van dit jaar start de school met het Cisco Networking Academy Programma. Dit programma zal studenten in vier modulen leren om netwerken te ontwerpen, bouwen en onderhouden. Na de opleiding kunnen zij direct aan de slag in de IT-sector. Inmiddels hebben vijf scholen in Nederland zich voor de opleiding aangemeld, waarvan er vijf al sinds april vorig jaar van start zijn gegaan. De Amsterdamse Esprit Berlageschool is de eerste VWO-school die aan het programma deelneemt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.