Gemeente moet achter 'eigen' domeinnaam aan

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) adviseert de leden, mede namens het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, zo nodig om de eigen Internet-domeinnaam te procederen.

Van enkele gemeenten is de naam al als domeinnaam geregistreerd door een andere partij. In een ledenbrief schrijft de VNG: "U kunt proberen in overleg met de huidige eigenaar de domeinnaam terug te krijgen. Wanneer dat niet lukt, kunt u een proces starten tegen de huidige eigenaar dan wel een of meer andere." Een andere optie is volgens de VNG een naam met de extensie .net, .org of .com.
Verder adviseert de VNG gemeenten zo snel mogelijk alles vast te leggen wat met de gemeente in verband te brengen valt, tot en met carnavalsnamen als Oeteldonk.
De VNG betreurt het besluit van de Stichting Internet Domeinnaamregistratie Nederland om per 1 januari 2001 gemeentenamen niet meer voor de lokale overheid te reserveren. Nu zijn ze nog wel beschermd. Dat desondanks enkele namen aan bedrijven zijn vergeven, komt doordat de stichting 'niet beschikte over een elektronische lijst van alle gemeentenamen' en doordat 'geen geautomatiseerde controles mogelijk waren'. De stichting wil nu niet het gebruik van de namen aan die niet-gemeenten ontzeggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-23T00:00:00.000Z Redactie Computable