Haagse scholen werken aan imago techniek

In de Haagse regio werken negentien scholen samen om ervoor te zorgen dat meer leerlingen kiezen voor een technische vervolgopleiding. De onderwijsinstellingen willen de instroom naar technische scholing met 10 procent vergroten.

genaamd, is er tevens op gericht om allochtone leerlingen te stimuleren in de techniek te gaan. Als meer leerlingen voor een technische opleiding kiezen, waartoe informatica ook behoort, zal de groeiende uitstroom bijdragen de problematiek op de krappe arbeidsmarkt te verzachten.
Om de leerlingen kennis te laten maken met techniek, richten de scholen zogenaamde Technolabs in. Hierin staan computers met daarop verschillende soorten software, waarvan de leerlingen gebruik kunnen maken. Verder zorgen techniekstudenten voor begeleiding. Stichting Axis, die als doel heeft het imago van technische opleidingen te verbeteren, investeert één miljoen gulden in dit project. Het Expertise Centrum allochtonen Hoger Onderwijs (Echo) draagt eenzelfde bedrag bij. KPN en de gemeente Den Haag gaan zorgen voor digitale ondersteuning van dit project.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.