EDS bouwt portalen voor elektronische handel

Electronic Data Systems gaat vier 'superportalen' bouwen via welke elektronische handel moet worden afgewikkeld.

De vier disciplines - voedingsmiddelen, high-tech productie, auto's en auto-onderdelen en financiële diensten - die van de portalen gebruiken moeten gaan maken, zouden goed zijn voor 'honderden miljoenen dollars' aan omzet.
Dit nieuws komt van Software Technologies, dat programmatuur gaat leveren aan EDS. Voor Software Technologies betekent het de grootste transactie in zijn geschiedenis. EDS gaat de systemen E*gate en E*xchange van STC gebruiken, integratietools voor elektronische handel en elektronisch zakendoen. Volgens STC kan de software, op basis van C++, klanten de helft aan implementatietijd opleveren.
Als onderdeel van de overeenkomst zal EDS een belang in STC nemen. De dienstverlener steekt daar naar verluidt zo'n acht miljoen dollar in. STC krijgt door de samenwerking toegang tot het vestigingennet en klantenbestand van EDS.
De afspraken met EDS weerhouden STC er niet van ook met andere bedrijven samen te werken. Zo heeft het een samenwerking met Andersen Consulting die te vergelijken is met die met EDS.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable