Cybertrust borgt mobiele toegang extranet

Cybertrust en het Finse Sonera Smarttrust hebben Cybertrust Mobile E-Commerce Solution geïntroduceerd. Het gaat hier om een aanpak waarmee bedrijven voor klanten en partners een beveiligde en via mobiele communicatie plaatsvindende toegang tot extranet-omgevingen kunnen aanbieden.

Sonera Smarttrust (http://www.smarttrust.com) is een dochteronderneming van het Finse telecombedrijf Sonera en richt zich op Public Key Infrastructure (PKI) en andere beveiligingsoplossingen. Cybertrust (http://www.cybertrust.com) is een voormalige GTE-dochter die eerder dit jaar werd overgenomen door de Ierse ontwikkelaar van beveiligingsprogrammatuur Baltimore Technologies.
Doel van de nu vrijgegeven programmatuur is dat externe partijen die gebruik maken van mobiele apparatuur op een veilige manier transacties kunnen verrichten via een extranet. De software beheert hiertoe digitale certificaten en brengt deze over naar de SIM (subscriber identification module) in een mobiele telefoon. Deze SIM-kaart gebruikt 'public key' encryptie, waardoor op een beveiligde manier transacties mogelijk zijn die bovendien - als gevolg van de identificatie van de gebruiker of koper - juridisch waterdicht zijn.
Doordat de identiteit van een klant met zekerheid kan worden vastgesteld, is het bovendien mogelijk op digitale wijze alle stappen die tot een transactie leiden evenals de vervulling daarvan, te volgen en vast te leggen. Hierdoor kan onder andere een koppeling gelegd worden met faciliteiten voor bijvoorbeeld facturering en betaling.
Via Public Key Infrastructure (PKI) beveiligde transacties zijn momenteel alleen mogelijk in combinatie met GSM-telefonie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-31T00:00:00.000Z Redactie Computable