Nederlandse voorzitter Internet-club Europa

De Nederlandse europarlementariër Elly Plooij-van Gorsel is benoemd tot voorzitter van de European Internet Foundation (EIF). Plooij-van Gorsel zit namens de VVD in het parlement. De EIF is onlangs opgericht en telt momenteel ruim vijftig volksvertegenwoordigers. Doel is de discussie op te rakelen over Internet en beleid.

"Europese politici vervullen een leidende rol bij het scheppen van voorwaarden voor een optimale ontwikkeling van een digitaal Europa", aldus Plooij. Volgens haar bestaat die ontwikkeling vooral bij de gratie van toegang voor iedereen tot Internet. De Europese burgers moeten bovendien vertrouwd raken met nieuwe technologieën in het algemeen. "Scholing is een cruciale factor", stelt de EIF.
Voorwaarde sine qua non is volgens de Internet-club dat politici zelf actieve gebruikers zijn van netwerktechnologie. "Het Europees Parlement vervult daarbij al jaren een voortrekkersrol", stelt Plooij. Ze is verheugd dat ook de regeringsleiders vorige week in Lissabon de informatiemaatschappij en de nieuwe kenniseconomie hebben omarmd als basis van economische groei en voor nieuwe werkgelegenheid.
Plooij waarschuwt ervoor dat IT niet mag worden gezien als oplossing voor alle kwalen. "Om het innovatief vermogen van de Europese Unie te versterken en de achterstand op de Verenigde Staten weg te werken, blijft de noodzaak bestaan de economische structuur te verbeteren. Belemmeringen moeten weggenomen worden, opdat de interne markt beter kan functioneren." De uitdaging voor de economie is volgens de EIF-voorzitter in de komende jaren de verdere ontwikkeling van elektronische handel. De EIF ziet voor zichzelf hierin een sleutelrol weggelegd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-30T00:00:00.000Z Redactie Computable