Millennium Platform krijgt pluim op de hoed

Het lijkt een beetje mosterd na de maaltijd, want iedereen heeft met eigen ogen kunnen zien hoe weinig IT-problemen de voorbije jaarwisseling heeft veroorzaakt, maar het ministerie van Economische Zaken stelt vast dat zich in Nederland weinig 2000-problemen hebben voorgedaan.

Mede dankzij de inspanningen van het Millennium Platform onder leiding van voormalig Philips-topman Timmer. Het platform zal naar verwachting medio dit jaar kunnen worden ontbonden.
Het Centraal Planbureau (CPB) en het CBS hebben begin dit jaar onderzoek gedaan naar de opgetreden 2000-problemen bij het bedrijfsleven. De conclusie is dat dankzij de voorbereidingen zich daar - evenals in de vitale sectoren en bij de overheid - heel weinig ernstige problemen hebben voorgedaan. De inspanningen van het Millennium Platform hebben daaraan duidelijk bijgedragen, zo menen de onderzoekers. Verder stellen zij vast dat er ondanks de goede voorbereidingen sprake was van relatief veel, weliswaar kleine, incidenten en problemen. Maar zonder de inspanningen van de afgelopen jaren zouden zich volgens CPB en CBS waarschijnlijk aanzienlijk meer en ernstigere problemen hebben voorgedaan.
Verder heeft een onafhankelijk onderzoeksbureau de activiteiten van het Millennium Platform geëvalueerd. Daaruit blijkt dat aan de primaire doelstelling, Nederland bewust maken van een dreigend 2000-probleem, is voldaan. Bovendien heeft het platform voor het actief bijeenbrengen van partijen een mobiliserende rol gespeeld. Daarbij bleek het midden- en kleinbedrijf een lastig te activeren doelgroep. Minister Jorritsma van Economische Zaken constateert echter dat het mkb zich toch grondig heeft voorbereid op de overgang van 1999 naar 2000. Zij zal de rapportage en de evaluatie van het Millennium Platform aan de Tweede Kamer aanbieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-28T00:00:00.000Z Redactie Computable