Jacht op misbruikers online veilingen

Het Amerikaanse online veilinghuis eBay jaagt samen met de FBI op fraudeurs die argeloze kopers voor duizenden dollars hebben opgelicht.

eBay (http://www.ebay.com) werkt met een betrouwbaarheidsschaal die de oplichters misbruikten door zich eerst een tijdje als voorbeeldige handelaars te gedragen en daarna bij een grote verkoop hun slag te slaan. De hoogste bieder op bijvoorbeeld dure elektronica krijgt dan na betaling helemaal niets of iets anders geleverd dan het bestelde.
eBay heeft afgelopen maand zo'n 150 klachten ontvangen over misbruik. Vorig jaar is een oplichter tot veertien maanden gevangenisstraf veroordeeld na een soortgelijk online misdrijf bij het veilinghuis. In deze nieuwe zaak zijn nog geen arrestaties verricht.
Gisteren sloot de Nederlandse veilingsite http://Veiling.com (http://www.veiling.com) een overeenkomst met het nieuwe Triple Deal. http://Veiling.com wil daarmee excessen als bij eBay voorkomen.
Triple Deal (http://www.tripledeal.com), de 'derde persoon in het veilingproces', ontvangt de betaling van de winnende bieder. De verkoper stuurt daarna het product naar de rechtmatige ontvanger. Vervolgens sluist Triple Deal de betaling door naar de verkoper. Mocht de verkoper verzaken, dan stort Triple Deal het geld terug op de rekening van de gedupeerde koper.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-29T00:00:00.000Z Redactie Computable