Automatiseerders eisen meer vrije tijd

Nederlandse automatiseerders willen minder werken. Uit een onderzoek van vakbond FNV Bondgenoten en Computable blijkt dat 83 procent van de IT'ers de mogelijkheid wil krijgen om in deeltijd te werken. Het bedrijfsleven moet zich aan deze wens aanpassen om aantrekkelijk te blijven op de arbeidsmarkt.

Tot nu toe heeft de IT-branche zich altijd verre gehouden van deeltijdwerk. Bedrijven vinden het lastig, omdat de meeste klanten eisen dat de ingehuurde automatiseerders altijd aanspreekbaar zijn. Ook stelt deeltijdwerk het bedrijfsleven voor planningsproblemen. Een derde bezwaar is het verlies aan productiviteit, terwijl dat door de personeelstekorten moeilijk te compenseren valt.
Enkele ondernemingen studeren al op deeltijd-mogelijkheden. CMG, het IT-bedrijf dat dit soort regelingen altijd weigerde, gaat werknemers nu toch mogelijkheden bieden om korter te werken. Ook bij Getronics en Cap Gemini staat deeltijd op de agenda.
IT'ers beperken zich wat hun wensen op het gebied van vrije tijd betreft niet tot deeltijdwerk. De grote meerderheid wil overwerk gecompenseerd krijgen in de vorm van extra vrije tijd of geld. Ook willen zij extra vrije dagen kunnen kopen, en dichter bij huis of thuis werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-30T00:00:00.000Z Redactie Computable